Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökade hyresintäkter för Citycon i jämförbart bestånd Q4

Publicerad: 17 februari 2022, 09:47

Den fysiska handeln hade ett tufft 2021.

Foto: Getty images

Centrumutvecklaren Citycons europeiska verksamhet gjorde en rörelsevinst på knappt 450 miljoner kronor det fjärde kvartalet 2021, en minskning med 2 procent jämfört med motsvarande kvartal 2020. Samtidigt sjönk hyresintäkterna med 1 procent.

Ämnen i artikeln:

Citycon

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Texten har uppdaterats

Trots att 2021 har inneburit ytterligare ett kämpigt pandemiår för handeln så gjorde Citycon en rörelsevinst om 176 miljoner euro för helåret, en nedgång med 2,4 procent. Den inkluderar 36 gallerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland. Detta enligt bolagets årsbokslut som presenterade under torsdagen. 

Hyresintäkterna för helåret minskade med 1,5 procent. Kanske syns dock ett tecken på en vändning, och början på en positiv trend, då nettohyresintäkterna (like-for-like) ökade med 2,9 procent under det fjärde kvartalet. 

Läs mer: Citycon köper bostäder för 700 miljoner i Barkarbystaden 

Nettohyresintäkterna från Citycons svenska och danska verksamheter minskade totalt med 12 procent, men siffran haltar något då de inkluderar de tre avyttrade centrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen som Citycon sålde till Niam för 1,5 miljarder i februari 2021. För jämförbara enheter minskade nettohyresintäkterna med 1,1 procent i Sverige och Danmark. 

Vinsten per aktie landade på 0,55 euro (-0,25) främst drivet av värdeförändringar och återköp av aktier.

Av Citycons 36 centrum finns sex i Sverige (Kista, Liljeholmstorget, Jakobsberg, Åkersberga, Stenungstorg och Mölndal), åtta i Finland, 18 i Norge, två i Estland och två i Danmark. 

Läs mer: Carl Struve lämnar Grosvenor 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev