Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökad vinst för NP3 i förvärvsspäckat kvartal

Publicerad: 9 juli 2021, 08:06

Andreas Wahlén, vd för NP3.

Foto: Kristoffer Lönnå

Det Norrlandsbaserade fastighetsbolaget NP3 ökade på alla rader i delåret för april till juni, men fokus i rapporten ligger ändå på tillväxt och utmaningen med historiskt låga yielder.


Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterSkellefteå

NP3:s driftöverskott ökade med 11 procent till 224 miljoner kronor och förvaltningsresultatet steg med 17 procent till 160 miljoner kronor. Värderingsyielden för bolagets fastighetsbestånd fortsatte ner under kvartalet och var vid rapporttillfället till cirka 6,7 procent. 

Under kvartalet ökade bolaget sitt bestånd i expansiva Skellefteå och tillträdet av bolagets största förvärv någonsin väntas ske i det fjärde kvartalet i år.

Läs också: NP3 slutför fastighetsköp för 1,3 miljarder

Vd Andreas Wahlén skriver i rapporten att det finns en större trygghet i marknadens likviditet och i betalningsvilja från hyresmarknaden som lett till sjunkande avkastning på fastigheter och högre potential i de framtida kassaflödena. Det gäller inte bara för Skellefteå, utan även på bolagets andra marknader. 

– NP3 skall fortsätta att investera i de marknader som vi kan och som vi tror på, för det har hittills varit vår bästa kompass. Om likviditeten inte råkar finnas i den marknaden just vid ett visst tillfälle, ja, vad spelar det för roll? Om vi tror på fastighetens läge, dess alternativanvändning och dess långsiktiga avkastning är det en risk vi kan ta att det inte på dagen går att sälja tillgången, säger Wahlén i rapporten.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterSkellefteå

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.