fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Obos tar plats i NCC:s valberedning: "Kan skapa goda förutsättningar"

Publicerad: 11 december 2022, 20:40

Obos CFO tar plats i NCC:s valberedning.

Foto: Joakim Kröger

Efter Obos aktieförvärv i NCC tar den norska bostadsjätten nu plats i byggbolagets valberedning.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCOBOSBygg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Obos har nyligen gått in som storägare i NCC efter en aktieaffär med Nordstjernan. I och med affären äger Obos 5 miljoner A-aktier samt 2 miljoner B-aktier i NCC. I och med affären tillträder nu Obos CFO Trond Stabekk som ny ledamot i byggbolagets valberedning.

Läs även: Obos-chefen om ägarposten i NCC: ”Finns många industriella möjligheter i dessa samarbeten”

Samtidigt lämnar Tobias Kaj, nominerad av Lannebo Fonder, och Sussi Kvart nominerad av Handelsbanken Fonder, valberedningen med anledning av tidigare genomförda ägarförändringar.

NCC:s valberedning består i och med detta av Peter Hofvenstam (ordförande i valberedningen), verkställande direktör för Nordstjernan, Simon Blecher, förvaltare på Carnegie Fonder och Trond Stabekk, CFO för Obos.

Valberedningens sammansättning återspeglar därmed ägarförhållandena i NCC.

– Vi välkomnar att vi så snabbt efter ägarförändringen kan ta in Trond Stabekk i valberedningen som nomineras av Obos. Vi är övertygade om att den branschkompetens och de erfarenheter som Obos har med sig kommer vara till gagn för NCC:s aktieägare genom valberedningsprocessen, säger valberedningens ordförande Peter Hofvenstam, i ett pressmeddelande.

– Jag ser Obos sakkunskaper och branschkännedom som ett starkt tillskott i både ägarkretsen och valberedningen. Ny kraft i kombination med kontinuitet kan skapa goda förutsättningar för NCC, säger valberedningens ledamot Simon Blecher.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev