Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Obos ny huvudägare i JM

Publicerad: 30 oktober 2018, 15:02

Illustration: Petter Furå.

Den medlemsägda bostadsbyggaren Obos återvänder som storägare i JM genom att öka innehavet i bolaget till motsvarande 10,7 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen. “Ett bra bolag som passar strukturellt väl in i vår portfölj,” säger Obos koncernchef till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Den medlemsägda bostadsbyggaren Obos återvänder som storägare i JM genom att öka innehavet i bolaget till motsvarande 10,7 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen.

Obos är nu största ägare före Swedbank Robur, vars ägande uppgår till 8,5 procent.

När Fastighetsnytt frågar Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef på Obos, om investeringen säger han att man ser JM som ett bra bolag.

– Vi har varit aktieägare där förr. Obos har både noterade och onoterade innehav i olika bolag inom vår sektor och JM är en investering som strukturellt passar väl in i vår portfölj och nu var priset på rätt nivå.

Obos är nu JM:s störste ägare och skulle kunna göra anspråk på en styrelseplats men Daniel Kjørberg Siraj vill inte kommentera huruvida man kommer att göra så.

– All diskussion om styrelse tar vi med valberedningen men vi har givetvis synpunkter på styrelsearbete, som alla aktieägare, säger han.

Enligt Finansinspektionen har Obos köpt 4 015 000 miljoner aktier de senaste dagarna, vilket gör att den norska koncernen nu kontrollerar 7 465 000 aktier.

Att döma av uppgifter från ägartjänsten Holdings så införskaffades Obos övriga 3 450 000 aktier tidigare i oktober.

Obos gick in som ägare i JM 2016 och ökade sedan successivt till över 6 procent av kapital och röster i fjol. I september såldes dock alla aktier av.

JM:s aktie får sig en injektion av dagens besked och stiger över 4 procent.

Oskar von Bahr
Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.