Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Obos köper 37 procent av SBC

Publicerad: 16 januari 2019, 07:28

Bild: Riksbanken

Norska Obos, som sedan en tid är huvudägare i JM, köper 36,6 procent av aktierna i Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) för 25 kronor per aktie. Säljare är Riksförbundet Bostadsrätterna Sveriges Ekonomisk Förening och dess dotterbolag Institutet för bostadsrätt IFB AB.


Ämnen i artikeln:

OBOSJMSBC

Norska Obos, som sedan en tid är huvudägare i JM, köper 36,6 procent av aktierna i Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) för 376 miljoner kronor. Säljare är Riksförbundet Bostadsrätterna Sveriges Ekonomisk Förening och dess dotterbolag Institutet för bostadsrätt IFB AB.

Obos betalar 25 kronor per aktie, vilket innebär en premie om 19 procent jämfört med det senaste avslutet inför budet, som skedde i måndags. Det sker väldigt lite handel med SBC:s aktie.

Obos avser även att lägga ett budpliktsbud på resterande aktier då man gått över 30 procents ägande. Även detta bud kommer ligga på 25 kronor per aktie och offentliggörs senast omkring den 15 februari, skriver Obos i ett pressmeddelande.

–Vi gör investeringen i SBC eftersom förvaltning av bostäder är en av Obos kärnverksamheter och SBC är en stabil och välrenommerad förvaltare för bostadsrätter i Sverige. Tillsammans med SBC kan vi stärka vårt erbjudande till marknaden i både Sverige och Norge, säger Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

Aktierna tillträds omkring den 18 januari 2019.

Obos, som är en medlemsägd organisation med säte i Oslo,  blev huvudägare i JM oktober förra året. I november ökades ägarandelen i den svenska byggaren till 15,1 procent av kapital och röster.

Obos  och är en av Nordens största utvecklare och förvaltare av bostäder. I Sverige bedrivs verksamhet under varumärkena Obos, Myresjöhus och Smålandsvillan.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

OBOSJMSBC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.