Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

ÖBO och Asplunds bildar gemensamt bolag

Publicerad: 28 april 2014, 07:19

ÖrebroBostäder (ÖBO) ligger på den byggtakt som organisationen klarar medan de privata har svårt att få finansieringen att gå i lås. Därför bildar man ett nytt bolag med syftet att lösa båda dessa knutar då de privata fastighetsbolagen har organisationen och ÖBO har lånemöjligheterna.


Ämnen i artikeln:

ÖrebrobostäderÖrebro

Det nya bolaget ägs till 51 procent av Asplunds fastigheter och 49 procent av ÖBO. Genom att ÖBO redan har tillgång till mark som kan bebyggas, är tanken att starta byggprocessen omgående. Först ut är ett antal studentbostäder.

– För oss som privat aktör är detta en möjlighet som vi inte vill gå miste om. Vi vill vara med och förse örebroarna med nya bostäder, men vi som mindre fastighetsbolag har bekymmer med att få riktigt bra lånevillkor. Gemensamma muskler ger oss helt nya förutsättningar. Vi ser fram emot detta samarbete, säger Mats Domberg, styrelseordförande i Asplunds fastigheter, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ÖBO

Ämnen i artikeln:

ÖrebrobostäderÖrebro

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.