Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nytt fastighetsbolag på isländska börsen

Publicerad: 30 april 2015, 11:49

Det isländska fastighetsbolaget Eik Fasteignafélag blev på onsdagen tredje fastighetsbolaget att notera sina aktier på isländska börsen, som liksom Stockholmsbörsen ägs av Nasdaq.


Ämnen i artikeln:

Island

Det isländska fastighetsbolaget Eik Fasteignafélag blev på onsdagen tredje fastighetsbolaget att notera sina aktier på isländska börsen, som liksom Stockholmsbörsen ägs av Nasdaq. Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat finns fastighetsbranschen sedan tidigare representerad av Reginn, som noterades i juli 2012, och av Reitir, som noterades 9 april, på isländska börsen.

Eiks öppningskurs på första handelsdagen var 6,8 isländska kronor per aktie och bolagets marknadsvärde låg därmed på 23,6 miljarder isländska kronor. Därmed är bolaget det näst största sett till marknadsvärde bland de isländska fastighetsbolagen, störst är Reitir som är drygt dubbelt så stort och Reginn har ett marknadsvärde om 20,4 miljarder isländska kronor.

I och med noteringen av Eik finns nu 16 bolag noterade på isländska börsen varav 3 är fastighetsbolag.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Island

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.