Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nytt Catella-bolag på väg till börsen

Publicerad: 7 april 2017, 10:29

Johan Ericsson, vd Logistea.

Foto: SHH.

Catella har via det nybildade bolaget Logistea AB köpt fastigheten Örja 1:20 i Landskrona. Fastigheten blir Logisteas enda tillgång och bolaget kommer att listas på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North.


Ämnen i artikeln:

CatellaLogistea

Catella har via det nybildade bolaget Logistea AB köpt fastigheten Örja 1:20 i Landskrona. Fastigheten blir Logisteas enda tillgång och bolaget kommer att listas på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North. Bolagets nuvarande aktieägare är kunder inom Catella Banks förmögenhetsförvaltning.

Säljare av fastigheten är danska logistikföretaget DSV. Någon köpeskilling uppges ej men fastigheten är belägen i anslutning till motorvägen E6 strax utanför Landskronas tätort. Affären är en sale-leaseback- affär och Logistea har ett långt hyresavtal med DSV. Fastigheten har en modern terminalbyggnad som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter i uthyrningsbar yta. Byggnaderna på fastigheten är uppförda 2012, enligt ett pressmeddelande.

Vd för det nybildade bolaget blir Catella-veteranen Johan Ericsson som var vd för Catella 2010-2013.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

CatellaLogistea

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.