Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nyfosa tar in 750 miljoner i nyemission

Publicerad: 10 juni 2021, 08:08

Nyfosas vd Stina Lindh Hök.

Nyfosa genomför en riktad nyemission som tillför bolaget 750 miljoner kronor före emissionskostnader. Pengarna ska ge finansiell beredskap för nya affärsmöjligheter.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterSagaxLänsförsäkringar

Nyemissionen riktades till utvalda svenska och internationella institutionella investerare, däribland Lannebo Fonder, Länsförsäkringar Fonder, PriorNilsson och Sagax. Totalt emitterades 6 521 740 aktier till kursen 115 kronor per aktie.

Läs även: De fyra klasskamraterna som dominerar fastighetsbranschen

– Vi ser att det finns intressanta affärsmöjligheter för Nyfosa och genom nyemissionen skapar vi en stärkt finansiell beredskap för att kunna agera snabbt för vidare tillväxt. Intresset för nyemissionen har varit stort från både svenska och internationella institutionella investerare vilket visar att vår opportunistiska affärsmodell med inriktning på starka kassaflöden uppskattas. Samtidigt är det positivt för Nyfosa med en breddad ägarbas, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa, i en presskommentar.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 3,4 procent baserat på det totala antalet aktier i Nyfosa efter emissionen.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.