Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nyfosa mer än dubblar förvaltningsresultatet

Publicerad: 13 juli 2021, 09:39

Stina Lindh Hök.

Foto: Nicklas Thegerström

För knappt en vecka sedan debuterade Nyfosa i Finland. Nu släpper bolaget en urstark delårsrapport.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterStina Lindh HökFinland

Fastighetsbolaget Nyfosa redovisar högre hyresintäkter och ett ökat förvaltningsresultat på 959 miljoner kronor, vilket är 62 procent mer än i fjol. Resultat efter skatt uppgick till 1 350 miljoner kronor (908).

– Det händer mycket i våra regionstäder där vi upplever att många av våra hyresgäster ser positivt på framtiden och att efterfrågan på lokaler är fortsatt stabil, säger bolagets vd Stina Lindh Hök i rapporten. 

Hyresintäkterna landade på 578 miljoner kronor, vilket är en ökning med drygt 21 procent. 

Nyfosa fortsätter enligt Lindh Hök att uppnå sina mål om att växa genom förvärv och bygga starka, hållbara kassaflöden. Efter periodens slut köptes inte minst fastigheter i Finland till ett värde om drygt 2,3 miljarder kronor. 

– Det är fastigheter med stabila hyresgäster i växande regionstäder som utgör en bra plattform för vår fortsatta tillväxt i Finland. 

Läs även: Portfölj på 7 miljarder i sikte

Nu ser bolaget intressanta affärsmöjligheter framåt, inte minst i Finland. Under kvartalet förvärvade bolaget även en portfölj i Norrland, utöver ett antal mindre affärer. Kontorsfastigheter i tillväxtkommuner och lager- och logistikfastigheter vid transportknutpunkter i Sverige utgör därmed cirka 74 procent av bolagets fastighetsportfölj. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.