Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nyfosa håller i slantarna

Publicerad: 12 februari 2019, 09:48

Jens Engwall är vd på Nyfosa.

Foto: Hemfosa.

Nyfosas intäkter och driftnetto stiger kraftigt i det fjärde kvartalet men bolaget avser att inte att lämna någon utdelning då pengarna behövs för att finansiera bolagets expansion.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Intäkterna ökade till 317 miljoner kronor i det fjärde kvartalet från 247 miljoner under motsvarande period året innan. Driftnettot steg till 229 miljoner kronor från 170 miljoner.

Förvaltningsresultatet, som påverkats negativt av kostnader kopplade till avknoppningen från Nyfosa, steg dock bara marginellt.

Nyfosa har som mål att nå ett fastighetsvärde om 25 miljarder kronor. Vid utgången av 2018 uppgick värdet till 15,6 miljarder kronor.

– Vi har en stark balansräkning och goda finansieringsmöjligheter. Efter rekryteringar under fjärde kvartalet av flera nya medarbetare till viktiga funktioner är vi redo att inleda vår expansion. Just nu tittar vi på ett flertal intressanta affärer i olika sektorer. Målet är en årlig tillväxt om 20 procent i resultat och fastighetsbestånd, skriver Jens Engwall i vd-ordet.

Nyfosas aktie stiger knappt 3 procent efter rapporten. Aktien fick en tuff start på börsen vid noteringen den 23 november och handlades i mitten av december kring 40 kronor. Kursen har dock repat sig och handlas efter dagens uppgång kring 48,50 kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.