Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nyfosa delas ut 21 november

Publicerad: 5 november 2018, 06:08

Jens Engwall är vd på Nyfosa.

Foto: Hemfosa.

Nasdaq har godkänt att Hemfosas dotterbolags Nyfosas aktier tas upp för handel på Stockholmsbörsen och Hemfosas styrelse har fastställt avstämningsdagen för utdelning av aktierna till 21 november.


Ämnen i artikeln:

Jens EngwallHemfosa FastigheterNyfosa Fastigheter

Nasdaq har godkänt att Hemfosas dotterbolags Nyfosas aktier tas upp för handel på Stockholmsbörsen och Hemfosas styrelse har fastställt avstämningsdagen för utdelning av aktierna till 21 november. Det innebär att första dagen för handel med Nyfosa på Stockholmbörsen beräknas bli 23 november.

Enligt ett pressmeddelande från Hemfosa delas aktierna ut till Hemfosas stamaktieägare i förhållandet 1:1, alltså en Nyfosa aktie per en Hemfosaaktie. Aktien kommer att handlas på Large Cap-listan och kortnamnet blir NYF.

– Nyfosa är ett transaktionsintensivt och opportunistiskt fastighetsbolag med sikte på de bästa affärerna. Vi startar med en solid portfölj med kommersiella fastigheter om 15,4 mdkr och vi är på alla sätt redo att bygga ett nytt, kassaflödesdrivet bolag på den svenska fastighetsmarknaden. Ambitionen är att växa snabbt och med Nyfosas erfarna team och rätt resurser har vi förutsättningarna att nå dit vi vill. Jag är stolt över att Nyfosa nu tar steget mot att bli ett självständigt noterat bolag på Nasdaq Stockholm”, säger Jens Engwall, VD för Nyfosa, i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.