Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag09.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Nyemission förestående i D. Carnegie

Publicerad: 31 Januari 2018, 09:54

Foto: Dreamstime.

D. Carnegie & Co. har kallat till en extra stämma där bolagets styrelse kommer att be aktieägarna om bemyndigande att emittera nya aktier till ett värde om 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

D. Carnegie & Co. har kallat till en extra stämma där bolagets styrelse kommer att be aktieägarna om bemyndigande att emittera nya aktier till ett värde om 1,5 miljarder kronor. Emissionen ska bli en företrädesemission och syftet med den är att skapa ett utrymme för att dra fördel av investeringsmöjligheter, förvärv och översyn av kapitalstrukturen.

Det framgår av ett pressmeddelande och vidare skriver man att inget beslut har ännu tagits om huruvida man utnyttjar bemyndigandet.

Bolaget har nyligen genomfört två större förvärv i Stokcholm och Västerås, till ett värde om 3,24 miljarder kronor, och styrelsen skriver att man ser fortsatt potential för värdeskapande investeringar i den befintliga portföljen samt för tillväxt.

”För att på ett gynnsamt sätt finansiera potentiella investeringar och nyligen genomförda förvärv samt optimera kapitalstrukturen, har styrelsen beslutat att kalla till extra bolagsstämma den 23 februari 2018 med ett förslag om att bemyndiga styrelsen att, fram till nästa årsstämma, besluta om nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare om upp till ca 1 500 Mkr före emissionskostnader. Det fullständiga förslaget till bemyndigande framgår av kallelsen till den extra bolagsstämman,” skriver man.

Huvudägaren Blackstone har meddelat sin avsikt att rösta för en emission.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.