Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Ny styrelse vald i Tribona

Publicerad: 23 Oktober 2015, 09:48

Tribonas extra bolagsstämma på fredagsförmiddagen röstade för valberedningens nyaste förslag att välja in Gustaf Hermelin, vd för Catena, och Anette Asklin, tidigare finansdirektör på Castellum, i styrelsen. Gustaf Hermelin valdes till styrelseordförande.


Ämnen i artikeln:

AktiespararnaCatena FastigheterTribona

Tribonas extra bolagsstämma på fredagsförmiddagen röstade för valberedningens nyaste förslag att välja in Gustaf Hermelin, vd för Catena, och Anette Asklin, tidigare finansdirektör på Castellum, i styrelsen. Anneli Jansson, vd för Grosvenor i Norden, sitter redan i styrelsen men fyra ledamöter, Mats-Olof Ljungquist, Rutger Arnhult, Patrik Essehorn och Malin Rylander-Leijon, hade meddelat att de skulle avgå. Gustaf Hermelin valdes till styrelseordförande.

Aktiespararnas representant på stämman ställde sig frågande till lämpligheten i att Gustaf Hermelin skulle ta plats i styrelsen då han är vd för Catena som lagt bud på Tribona. Genom hans styrelsearbete skulle Catena få tillgång till inside information som andra aktieägare och potentiella konkurrerande budgivare inte har. Aktiespararna lade ner sin röst i valet av styrelseledamöter och föreslog dessutom att stämman skulle ajourneras på obestämd tid tills valberedningen kunnat ta fram förslag på en ny ledamot som är oberoende av Catena.

Stämmans ordförande, Eddie Juhlin, konstaterade att det redan offentliggjorts att Catena köpt närmare 30 procent av aktierna i Tribona (även om tillträde inte sker förrän måndagen 26 oktober) och att därmed torde valet av Hermelin inte vara olämpligt. I en kommentar till Fastighetsnytt via e-post skriver Gustaf Hermelin att han har förståelse för Aktiespararnas synpunkt men att då Catena redan har köpt 30 procent av kapitalet i Tribona så är det fullt naturligt att man innehar ordförandeposten i Tribonas styrelse.

Stämman avslog Aktiespararnas förslag om ajournering av stämman.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.