Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ny huvudägare ger Amasten 150 miljoner

Publicerad: 28 februari 2019, 04:40

Jan-Erik Höjvall.

Foto: Oskar von Bahr.

Amasten tar in 150 miljoner kronor i nytt eget kapital genom en nyemission. Emissionen riktas till en investerare som tills vidare väljer att bli hemlig men kommer att bli bolagets nye huvudägare, med råge.


Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Amasten meddelade sent på onsdagskvällen att man genom en riktad nyemission av över 35,7 miljoner aktier tar in 150 miljoner kronor i nytt eget kapital. Emissionen riktas till en investerare som tills vidare väljer att vara anonym men kommer att bli bolagets nye huvudägare, med råge.

Emissionen är villkorad av en oberoende värdering (e. fairness opinion) som kommer att genomföras och tills den är klar kommer investeraren att förbli anonym. ”Investeraren är en erkänd kapitalstark svensk fastighetsaktör som, enligt Bolagets bedömning, utöver kapital även kommer att kunna tillföra Bolaget värdefull kunskap. Investerarens identitet avses offentliggöras i samband med att villkoret för emissionen har uppfyllts,” skriver Amasten i sitt pressmeddelande.

Man emitterar totalt 35 714 285 nya stamaktier i bolaget, vilket efter att emissionen genomförts motsvarar 16,7 procent av kapitalet i Amasten och investeraren kommer således att bli bolagets störste ägare. Idag är Amastens störste ägare Sterner Stenhus Fastigheter AB som äger 30 miljoner aktier. Det motsvarar 16,9 procent av kapitalet men i och med utspädningseffekten på 20,2 procent kommer Sterner Stenhus efter emissionen att äga motsvarande 14,1 procent av kapitalet.

Emissionen genomförs till kursen 4,2 kronor per aktie, vilket medför en emissionsrabatt om 7,6 procent givet den viktade snittkursen för Amastens stamaktie på First North Premier över de senaste 30 dagarna och 15,5 procent jämfört med aktiens stängningskurs 27 februari. Noterbart är att de två senaste handelsdagarna har Amastens aktiekurs stigit med totalt 9 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.