fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Nrep ny huvudägare i polsk logistikutvecklare

Publicerad: 10 augusti 2023, 06:29

En av 7R:s logistikanläggningar i Polen.

Foto: Nrep

Genom att förvärva 80 procent av aktierna i 7R för cirka 2,3 miljarder förstärker Nrep sin närvaro i Europa och den snabbt växande polska marknaden.

Ämnen i artikeln:

SvepetNREP

R


– Den polska logistikmarknaden har gynnsamma förutsättningar med strukturella medvindar som understödjer en robust hyrestillväxt och en mogen investeringsmarknad, kommenterar Alfred Eklöf, partner Nrep med ansvar för logistik.

Fokus ligger på att minska portföljens operativa koldioxidutsläpp och energiförbrukning, samt skapa flexibla utformningar åt hyresgästerna för att tillgodose ständigt skiftande behov.

– 7R har en stark ställning på marknaden och har prioriteringar som ligger i linje med vår strategi. Vi ser fram emot att hjälpa våra kunder att etablera sig i Polen, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd, Logicenters.

Genom sin specialiserade logistikplattform Logicenters har Nrep varit aktiva inom logistik sedan bolaget grundades 2005. Nu utökas den totala logistikplattform, inklusive pipeline, till mer än 4,2 miljoner kvadratmeter i sex länder.

Verksamheten i Polen kommer fortsatt att drivas under varumärket 7R med en färdigställd portfölj om 1,8 miljoner kvadratmeter fördelat på 36 fastigheter och 2,3 miljoner kvadratmeter.

– Med ett team av experter inom området är vi väl positionerade för framtida tillväxt och framgång, kommenterarTomasz Lubowiecki, grundare och styrelseordförande, 7R.

Förvärvet sker via Nreps senaste fond i Nordic Strategies-serien, NSF V. Fonden blev kraftigt övertecknad och stängdes som Europas största value-add fastighetsfond med cirka 41,5 miljarder kronor i kapital.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev