Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

NP3 gör lyckad börsdebut

Publicerad: 4 december 2014, 10:53

Andreas Nelvig, vd för NP3.

Foto: Sverrir Thór.

Stockholmsbörsens huvudlista blev ett fastighetsbolag rikare på torsdagen när NP3:s vd Andreas Nelvig ringde börsklockan.


Ämnen i artikeln:

Andreas NelvigNP3 Fastigheter

Stockholmsbörsens huvudlista blev ett fastighetsbolag rikare på torsdagen när NP3:s vd Andreas Nelvig ringde börsklockan och markerade därmed att dagens aktiehandel var igång men även att det Sundsvallsbaserade bolagets aktier nu finns tillgängliga för allmänheten att handla.

Bolaget emitterade 6 666 667 nya aktier i samband med börsnoteringen och enligt vd:n för man nu drygt 6 000 nya aktieägare.

– Det känns fantastiskt spännande att vi har fått in så många nya fastighetsägare, vi siktade på 1 500. Det är ett stort förtroende vi har fått och det känns fantastiskt, säger Andreas Nelvig i samtal med Fastighetsnytt.

Teckningskursen i NP3:s erbjudande sattes till 30 kronor per aktie vilket innebär att bolaget nu fått in 200 miljoner kronor i nytt eget kapital. Det i kombination med lånat kapital ger bolaget en förvärvskapacitet på minst en halv miljard kronor och när Fastighetsnytt frågar Andreas Nelvig hur man ska använda pengarna svarar han att NP3 ska var ett tillväxtbolag i norra Sverige.

– Våra prioriterade marknader är Luleå, Umeå och Gävle. Där är vi för små och där vill vi växa.

Intresset för NP3:s aktie var stort och redan de första fem minuterna omsattes över 300 000 aktier i bolaget på börsen. Öppningskursen hamnade på 34,5 kronor, 15 procent högre än teckningskursen i erbjudandet. Därefter sjönk den en aning och låg strax före lunchtid på 33,5 kronor. Även omsättningstakten lugnade sig allt eftersom förmiddagen gick och strax före lunch hade 1,1 miljoner aktier bytt ägare och omsättningen uppgick då till 34,2 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.