Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

NP3 genomför kvittningsemission

Publicerad: 30 september 2016, 12:20

Andreas Nelvig, vd för NP3.

Foto: Sverrir Thór.

NP3 Fastigheter har slutfört en nyemission av 398 883 aktier i bolaget. Det rör sig om en riktad emission till Maralago Industri som har en fordran på NP3 till följd av en affär där fastighetsbolaget köpte en portfölj i Falun.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

NP3 Fastigheter har slutfört en nyemission av 398 883 aktier i bolaget. Det rör sig om en riktad emission till Maralago Industri som har en fordran på NP3 till följd av en affär där fastighetsbolaget köpte en portfölj i Falun. Bakgrunden till emissionen är att vid förvärvet i Falun i juni lade NP3 handpenningen, 20 miljoner kronor, i form av en revers och nu har Maralago alltså tecknat aktier för hela beloppet. Reversen användes således som en betalning för aktierna i kvittningsemissionen.

Emissionskursen är 50,14 kronor per aktie och de emitterade aktiernas sammanlagda värde är således 20 miljoner kronor.

Att man väljer en kvittningsemission motiveras i ett pressmeddelande från NP3 med att det är ett sätt att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt tillföra bolaget nytt kapital med avsikt att stärka likviditeten för att kunna genomföra affären.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.