Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

NP3 börsvinnare efter miljardaffär

Publicerad: 13 september 2018, 10:32

Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex FSBX stiger för tredje dagen i följd på torsdagen stärkt av uppgångar för byggbolagen. Samtidigt går fastighetsbolaget NP3 mycket starkt efter ett miljardförvärv medan Rejlers stiger efter en köprekommendation.


Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex FSBX stiger för fjärde dagen i följd på torsdagen stärkt av uppgångar för byggbolagen.

Samtidigt går fastighetsbolaget NP3 mycket starkt efter ett miljardförvärv medan Rejlers stiger efter en köprekommendation.

Samhällsbyggnadsindex ökar 0,4 procent jämfört med en uppgång på 0,5 procent för Stockholmsbörsen som helhet.

Hittills i år har FSBXPI ökat 16 procent jämfört med en uppgång på 6 procent för OMXSPI.

I byggsektorn stiger JM, Peab och NCC 1,7-2,0 procent på torsdagseftermiddagen medan Skanska får nöja sig med en uppgång på 0,8 procent.

NP3 går bäst av fastighetsbolagen med en uppgång på 3,8 procent. Uppgången kommer sedan det Norrlandsfokuserade bolaget meddelat att man köper fastigheter för 1,2 miljarder kronor.

NP3:s fastighetsvärde uppgick till 8,7 miljarder kronor vid utgången av det andra kvartalet.

Bäst av FSBX-aktierna går dock teknikkonsulten Reljers, som bland annat är inriktad på bygg- och fastighetssektorn. Aktien rusar 5,8 procent efter att SvD Börsplus rekommenderat köp.

Rejlers marginaler ligger på låga ensiffriga tal trots en stark konjunkur, vilket får ett klart underbetyg jämfört med konkurrenterna ÅF och Sweco. Tidningen tycker dock att oddsen för en turnaround ser ganska bra ut för bolaget på några års sikt.

Det problemtyngda bostadsbolaget Prime Living faller 5,7 procent och har därmed rasat 71 procent den senaste månaden.

Sektorkollegan SSM går i motsatt riktning och stiger 5,4 procent till 14,76 kronor. Aktien har annars haft en nedåtgående trend sedan den noterades till kursen 59 kronor i april 2017.

Det är ganska tunn handel i både Prime Living och SSM.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.