Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nordika ny huvudägare i Amasten

Publicerad: 22 mars 2019, 07:07

Jan-Erik Höjvall, vd Amasten Bild: Amasten

Det är kapitalförvaltaren Nordika som via sin fond Nordika III Fastigheter är Amastens nye huvudägare. Fonden köper 19 procent av kapitalet i bolaget i en riktad emission som tillför Amasten 175 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterNordika Fastigheter

Det är kapitalförvaltaren Nordika som via sin fond Nordika III Fastigheter är Amastens nye huvudägare. Som tidigare framkommit hade Amasten kommit överens med ”en erkänd kapitalstark svensk fastighetsaktör” om en riktad emission av 35 714 285 nya A-aktier. Sent på torsdagen meddelade man Nordika köper ytterligare cirka 6 miljoner aktier och sammanlagt får man därmed 41 666 666 A-aktier i Amasten.

Det motsvarar 19 procent av kapitalet i bolaget vilket som sagt gör Nordika till Amastens störste ägare, med god marginal till tidigare huvudägaren Sterner Stenhus Fastigheter som efter utspädning äger 14,6 procent av aktierna i Amasten.

“Vi har med spänning följt den omdaning som ledningen under Jan-Erik Höjvall påbörjat. Nordika ser att det förändringsarbetet skapat ett dådkraftigt bolag med tydlig riktning framåt. Genom att tillföra nytt kapital till Amasten skapas bättre förutsättningar för bolaget att växla upp i volym och på så sätt ta steget upp till Nasdaq Stockholm Mid Cap. Det är en enormt driven organisation och vi har en stark tilltro till att bolaget kommer lyckas med sitt förändringsarbete att skapa ett starkt och välskött bostadsbolag på börsen”, säger Jonas Grandér, vd för Nordika, i en kommentar.

Aktierna emitterades till kursen 4,2 kronor vilket innebär att Amasten får 175 miljoner kronor i nytt kapital.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev