Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Negativ nettouthyrning för Castellum

Publicerad: 24 April 2019, 05:57

Henrik Saxborn är vd för Castellum.

Foto: Castellum.

Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av en lite svagare hyresmarknad.

Bolagets totala intäkter ökade till 1 433 miljoner kronor i det första kvartalet, upp från 1 352 miljoner kronor i det första kvartalet förra året. Det bidrog till att höja förvaltningsresultatet med 9 procent till 726 miljoner kronor (665).

Nettouthyrningen uppgick till -7 miljoner kronor i kvartalet, vilket kan sättas i relation till en positiv nettouthyrning om 48 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Enligt bolagets bedömning är tidsförskjutningen mellan nettouthyrningen och dess resultateffekt 9-18 månader.

– Vad gäller hyresmarknaden noterade jag redan i förra rapporten vissa svaghetstecken, men jag tror fortfarande på en underliggande styrka i hyresmarknaden, vilket för Castellums del bl.a. märks i vår höjda uthyrningsgrad samt fortsatta hyrestillväxt i jämförbart bestånd om cirka 5%, uppger vd Henrik Saxborn enligt ett pressmeddelande.

I delårsrapporten framhåller Saxborn att de stora uthyrningarna till E.ON och Domstolsverket kommer att påverka nettouthyrningen positivt med 146 miljoner kronor, förhoppningsvis redan i år.

Uthyrningsgraden ökade till 93,3 procent från 92,9 procent.

Castellums aktie backar 0,6 procent efter rapporten till 178 kronor, vilket är helt i linje med det rapporterade långsiktiga substansvärdet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.