Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Nedskrivning på kvarts miljard

Publicerad: 2 maj 2019, 08:16

Oscar Properties dotterbolag Uppfinnaren 1 AB skriver ner värdet på en reversfordran med 260 miljoner kronor kopplat till ett bostadsprojekt vid Skurusundet i Nacka.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Samtidigt varnar bolagets revisor för risken att verksamheten måste läggas ner om inte nytt kapital tillförs.

Nedskrivningen görs mot bakgrund av att projektets fullgörande har flyttats framåt i tiden beroende på att processen för att erhålla erforderliga tillstånd är omfattande och osäkerheten kring fordrans värde har ökat, skriver Uppfinnaren 1 i ett pressmeddelande.

Nedskrivningen offentliggörs samtidigt som bolaget publicerar sin årsredovisning. I denna uppger bolagets revisor att verksamheten är beroende av att kapital tillförs från Oscar Properties.

– Koncernens fortsatta verksamhet är beroende av att moderbolaget har förmåga att tillskjuta medel eller att finansiering erhålls på annat sätt. Skulle inte medel erhållas i den omfattning som styrelsen förväntar sig kan detta innebära en betydande risk för bolagets förmåga att fortsätta verksamheten.

Tidigare har Oscar Properties revisor varnat för att det finns risk för bolagets fortsatta drift om bolaget inte lyckas förlänga obligationslånet som löper ut i september eller lyckas tillföra kapital på annat sätt.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.