fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

NCC sparkar Wågström

Publicerad: 30 oktober 2017, 06:06

Peter Wågström. Foto: NCC.

Styrelsen för NCC har beslutat att byta koncernchef och Peter Wågström lämnar sin post med omedelbar verkan. Bolagets mångårige chefsjurist, Håkan Broman, tar över som tillförordnad vd och rekryteringen av en ny sådan inleds omedelbart.

Ämnen i artikeln:

NCCPeter Wågström

I ett pressmeddelande kommenterar styrelseordföranden Tomas Billing att många delar av NCC går bra men helheten har inte utvecklats som den borde och syftet med vd-bytet är att öka fokus på bygg- och anläggningsverksamheten.

– Styrelsen anser att NCC behöver en ny kraft för att vända utvecklingen i bygg- och anläggningsverksamheten, säger Tomas Billing.

Håkan Broman, den nye tillförordnade vd:n har jobbat inom NCC i 18 år varav nio år som chefsjurist och har enligt bolagets pressmeddelande en gedigen kunskap om bygg- och anläggningsaffären genom sitt arbete på bolagets olika marknader.

– Jag och övriga i styrelsen är mycket glada och tacksamma att vi har en person som Håkan Broman. Håkan har alltid stort fokus på affären, kan NCC utan och innan och har ett mycket gott omdöme, säger Tomas Billing.

Själv kommer Tomas Billing att arbeta halvtid som exekutiv styrelseordförande i syfte att stötta koncernledningen.

Håkan Broman kommenterar att han ser fram emot att arbeta som tf koncernchef även om själva situationen är tråkig.

– Jag vet att vi på NCC kan så mycket mer än det vi visat den senaste tiden. Jag kommer att ha hundraprocentigt fokus på verksamheten och arbeta med att öka lönsamheten, säger Håkan Broman.

Lönsamheten i NCC Infrastructure och delar av NCC Building har varit svag och stora projektnedskrivningar i dessa delar av verksamheter har förekommit. Vidare har omsättningen inte ökat trots en mycket god orderingång skriver bolaget i sitt pressmeddelande. Rörelsemarginalen i bygg- och anläggningsverksamheten är endast 1,5 procent på tolvmånadersbasis.

”Styrelsen anser att det arbete som idag pågår inom affärsområdena Infrastructure och Building är steg i rätt riktning, men att det behövs ytterligare fokus,” skriver NCC i sitt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev