Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

NCC rasar efter resultatmiss

Publicerad: 18 juli 2018, 06:43

Tomas Carlsson, vd NCC Bild: NCC

NCC faller tvåsiffrigt på onsdagen till den lägsta nivån på flera år efter att byggbolaget oväntat redovisat ett försämrat rörelseresultat i det andra kvartalet.


Ämnen i artikeln:

NCC

Rörelseresultatet sjönk till 452 miljoner kronor i det andra kvartalet från 510 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Enligt en enkät med tre analytiker som SME gjort väntades rörelseresultatet öka till 591 miljoner.

NCC backar 10 procent på onsdagsförmiddagen efter att som mest ha rasat 12 procent. Aktien noterar på tisdagen den lägsta kursen sedan Bonava knoppades av från NCC för två år sedan. Justerar man tidigare aktiekurser för utdelningen av Bonava så får man gå tillbaka ytterligare några år i tiden för att hitta en lika låg aktiekurs. Skanska och Peab dras med i fallet och tappar 1,4 respektive 2,5 procent.

Resultatet tyngdes bland annat av att NCC Property Development vände till en förlust på 16 miljoner kronor i kvartalet från en vinst på 65 miljoner kronor i fjol. Orsaken var att det fanns färre projekt att resultatavräkna. I sammanhanget kan noteras att NCC siktar på en rörelsemarginal på minst 10 procent för affärsområdet. Resultatet minskade även för NCC Infrastructure och NCC Industry medan NCC Buildings resultat förbättrades.

NCC:s nya vd Tomas Carlsson håller för närvarande på att göra en genomgång av bolaget. Han ser bland annat över pågående projekt i orderstocken, avsättningar och kundfordringar, balansposter som exploateringsfastigheter och andra tillgångar.

-Två månader är för kort tid för att dra slutsatser av detta och jag räknar med att vara klar med min analys och vägen framåt för NCC under det tredje kvartalet, skriver han i vd-ordet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.