Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

NCC omorganiserar

Publicerad: 21 september 2015, 04:51

Peter Wågström, vd för NCC.

Styrelsen för NCC har gett bolagets ledning i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att bilda ett nytt börsnoterat bostadsutvecklingsbolag. Utgångspunkten blir det nuvarande affärsområdet NCC Housing.


Ämnen i artikeln:

NCC

Styrelsen för NCC har gett bolagets ledning i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att bilda ett nytt börsnoterat bostadsutvecklingsbolag. Utgångspunkten blir det nuvarande affärsområdet NCC Housing. Det framgår av ett pressmeddelande från NCC.

Uppdraget är del i en större omorganisation av NCC där man kommer att koncentrera dagens sju affärsområden och lyfta upp vissa delar av verksamheten i koncernledningen. Syftet med omorganisationen är att öka förutsättningarna för lönsam tillväxt och ändringarna träder i kraft vid årsskiftet.

NCC:s fyra landsbaserade contruction-enheter kommer att delas i två affärsområden inom Norden, NCC Infrastructure och NCC Building. Det som i dag heter NCC Roads blir affärsområdet NCC Industry fast vägarbetsverksamheten flyttas till NCC Infrastructure. NCC Housing förblir ett separat affärsområde, tills vidare, och NCC Property Development likaså.

HR, kommunikation och hållbarhet samordnas i enheten Corporate Relations som ingår i koncernledningen och inköp kommer att lyftas in i koncernledningen.

Efter ändringarna kommer NCC:s koncernledning att bestå av vd:n Peter Wågström, Klaus Kaae som kommer att bli chef för NCC Building, Svante Hagman som blir chef för NCC Infrastructure, Jyri Salonen som blir chef för NCC Industry, Joachim Hallengren chef för NCC Housing, Carola Lavén chef för NCC Property Development, Ann-Sofie Danielsson CFO, Håkan Broman chefsjurist, Ann Lindell Saeby chef för Corporate Relations och Peter Gjörup chef för Inköp.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från NCC

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.