Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

NCC delar upp byggverksamheten

Publicerad: 12 september 2018, 05:38

Klaus Kaae och Henrik Landelius

Foto: NCC

NCC delar upp bolagets största affärsområde NCC Building i en svensk och en nordisk del för att skapa bättre förutsättningar för lönsamhet och tillväxt.


Ämnen i artikeln:

NCC

NCC delar upp bolagets största affärsområde NCC Building i en svensk och en nordisk del för att skapa bättre förutsättningar för lönsamhet och tillväxt. Det skriver byggbolaget i ett pressmeddelande.

Utmaningarna skiljer sig åt mellan de nordiska länderna och de bägge enheterna kommer därför ha lite olika fokus framöver, enligt NCC:s vd Tomas Carlsson.

– I Sverige ska vi förstärka vår lönsamhet och säkra fortsatt lönsam tillväxt medan det i övriga Norden är fokus på att fortsätta redan pågående insatser för att förbättra lönsamheten, särskilt i Norge, säger Carlsson.

Sverigeverksamheten stod i slutet av 2017 för knappt 60 procent av omsättningen i NCC Building, eller cirka 14 miljarder kronor, och har omkring 3 800 anställda.

– Jag ser ytterligare utvecklingspotential i vår verksamhet i Sverige och ser fram emot att fortsätta driva det arbetet framöver, säger NCC Building Swedens tillträdande affärsområdeschef Henrik Landelius, som i nuläget är Sverigechef för NCC Building.

Building Nordics hade en omsättning vid utgången av 2017 på cirka 11 miljarder kronor och cirka ungefär 350 anställda.

– Vi har redan kommit en bra bit på väg i att vända utvecklingen i Norge och Finland. I Danmark har vi ett antal intressanta bostads- och kontorsprojekt där vi ser stor potential framöver, säger Building Nordics blivande affärsområdeschef Klaus Kaae, som i dagsläget är chef för NCC Building.

NCC kommer att presentera proforma siffror för de nya affärsområdena Building Sweden och Building Nordics den 16 oktober i samband med att bolaget presenterar ett preliminärt resultat för tredje kvartalet.

Samma dag håller bolaget en kapitalmarknadsträff för representanter från finansmarknad och media där Tomas Carlsson tillsammans med bland andra Henrik Landelius och Klaus Kaae går igenom sin analys av NCC och närmare beskriver den nya strukturen för bolaget och planen framåt.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.