Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Mycket kapital tillgängligt

Publicerad: 16 Oktober 2012, 12:19

DTZ Research uppskattar i rapporten The Great Wall of Money att 311 miljarder dollar (2 082 miljarder kronor) av totalt nytt kapital finns tillgängligt att investera i fastigheter globalt under 2013.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Detta är en ökning med 4 procent jämfört med DTZ:s uppskattning för 6 månader sedan. I Sverige har kapitalet ökat med 7 procent det senaste halvåret och uppgår för närvarande till 7,1 miljarder dollar (47,5 miljarder kronor). Såväl det egna som det lånade kapitalet har ökat.

– Många fonder har i dagsläget en lågriskprofil och är fokuserade på så kallade ”core-fastigheter”. Jämför vi riskprofilen hos existerande fonder, med de som är på gång, ser vi dock ett tydligt skifte från core mot value-add och opportunistiska fonder. Detta kan tolkas som att investerarna gradvis tvingas ta större risk på fastighetsnivå, i och med att de tillgängliga core-fastigheterna blir allt färre, säger Karin Witalis, Head of Research på DTZ.

Investerarna visar ett fortsatt intresse att sprida risken genom att diversifiera sitt fastighetsinnehav över flera olika fastighetstyper. Globalt sett är, enligt DTZ, närmare 80 procent av allt tillgängligt kapital allokerat till fonder som investerar i fler än en fastighetstyp, så kallade ”multi sector funds”. Av de fonder som investerar i endast en sektor är fokus främst på handelsfastigheter, följt av bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.