Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Mycket aktivitet hos Klövern

Publicerad: 19 April 2016, 07:20

Rutger Arnhult är vd för Klövern.

Klöverns driftnetto för första kvartalet 2016 uppgick till 463 miljoner kronor. För motsvarande kvartal ifjol var driftnettot 419 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klöverns driftnetto för första kvartalet 2016 uppgick till 463 miljoner kronor. För motsvarande kvartal ifjol var driftnettot 419 miljoner kronor. En ökning med 44 miljoner kronor och liksom i fallet Hemfosa så har Klövern lyckats öka sina hyresintäkter samtidigt som kostnadsbilden är i det närmaste intakt, med stigande överskottsgrad som resultat.

Tack vare ett förbättrat finansnetto ökar man även förvaltningsvinsten, utöver den skjuts förvaltningsresultatet får från driftnettot, med 66 miljoner. Den positiva resultateffekten av värdeförändringar i fastighetsportföljen nästan tvådubblas, till 726 miljoner, men på nedsidan fördubblas även den negativa resultateffekten från bolagets derivatportfölj, till -140 miljoner. Före skatt gör man en vinst på 876 miljoner kronor, att jämföra med 528 miljoner ifjol.

Vad gäller balansräkningen så utvecklas nyckeltalen i rätt riktning samtidigt som bolaget balansomslutning och fastighetsvärde växer. Det är mycket som händer hos Klövern, både vad gäller uthyrning och projekt. Bolagets stora projekt i Uppsala närmar sig färdigställande och Isafjord 2 i Kista går enligt plan.

Klövern har de senaste åren utvecklats mycket och gått från att framstå som ett risktagande bolag till en stor och stabil aktör som är en betydande spelare på svensk fastighetsmarknad.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.