fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Moody’s ger Humlegården Baa2

Publicerad: 18 mars 2019, 14:23

Anneli Jansson är vd för Humlegården. Foto: Jonas Eriksson.

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s har utfärdat kreditbetyget Baa2 för Humlegården som emittent av långsiktiga räntepapper. Betyget utfärdas med stabila utsikter.

Ämnen i artikeln:

Humlegården FastigheterMoodys

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s har utfärdat kreditbetyget Baa2 för Humlegården som emittent av långsiktiga räntepapper. Betyget utfärdas med stabila utsikter, enligt ett pressmeddelande från Moody’s.

Baa2 är ett investment grade-betyg, som motsvarar BBB hos andra ratingbolag.

– Humlegårdens betyg Baa2 återspelgar bolagets starka ställning på Stockholms kontorsmarknad, trots att bolaget är något mindre än sina jämlikar, den höga kvaliteten på portföljen med lägen i Stockholms attraktiva innerstad och stora kollektivtrafiknära kontorskomplex i närförorter, framförallt Hagastaden, Solna och Sundbyberg. Andra styrkor som ratingen bygger på inkluderar måttlig skuldsättning, en väl genomförd affärsmodell som kontinuerligt har stöttat förbättring i portföljens kvalitet och potentiellt finansiellt stöd från bolagets ägare, kommenterar Maria Gillholm, Senior Credit Officer på Moody’s, och ansvarig analytiker.

Humlegården är sedan drygt tre år tillbaka aktiva på kapitalmarknaden genom ett företagscertifikat- och MTN-program. Totalt uppgick finansiering via obligationer och företagscertifikat till cirka 4,8 miljarder kronor per sista december förra året.

– Vi har under en längre tid strävat efter att vara ett fastighetsbolag med en kreditvärdering motsvarande investment grade stand alone. Att få detta bekräftat av ett oberoende institut som Moody’s skapar ökad transparens och ger oss bättre förutsättningar att söka finansiering till fördelaktiga villkor, säger Mikael Andersson, Finanschef på Humlegården.

Ramen för Humlegårdens MTN-program uppgår till 7 miljarder kronor varav 2,85 miljarder kronor var utestående vid årsskiftet. Ramen för företagscertifikatsprogrammet är 4 miljarder kronor varav 1,9 miljarder kronor var utestående vid årsskiftet.

Bolagets finansiella målsättning är att ha en så diversifierad finansieringsstruktur som möjligt.

– Genom ratingen tar vi nästa steg i vår finansiella profilering, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev