Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Moody’s överväger höja Sagax kreditbetyg

Publicerad: 30 Augusti 2018, 05:45

Moody´s analytiker Maria Gillholm Bild: Moody´s

Moody’s meddelar att man kommer revidera Sagax kreditbetyg för en möjlig höjning till Investment Grade efter beskedet att bolaget siktar på en obligationsemission om 500 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

MoodysSagax

Moody’s kommer revidera Sagax kreditbetyg för en möjlig höjning till Investment Grade efter onsdagens beskedet att bolaget siktar på en obligationsemission om 500 miljoner euro. Det skriver kreditvärderingsinstitutet i ett pressmeddelande.

Sagax har för närvarande betyget Ba1, vilket är snäppet under Investment Grade.

Vidare tilldelar Moody´s Sagax nya EMTN-program (Euro Mid Term Note) om 1,5 miljarder euro kreditbetyget Baa3, som motsvarar Investment Grade. Det gäller även den planerade emissionen om 500 miljoner euro i september, som sker inom ramen för denna.

Som skäl för en möjlig uppgradering av Sagax kreditbetyg anger Moody’s analytiker Maria Gillholm bland annat att man uppskattar att andelen icke-säkerställd finansiering väntas stiga till 54 procent från 26,6 procent och att den genomsnittliga kapitalbindningen förlängs till omkring 4 år från dagens 2,4 år.

Moody’s beräkningar bygger på antagandet att Sagax genomför en obligationsemission om 500 miljoner euro med en löptid på minst fem år, samt omförhandlar säkerställd finansiering om 3,8 miljarder kronor. Sammantaget skulle det resultera i omkring 8,5 miljarder kronor i icke-pantsatta tillgångar, skriver Moody’s.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

MoodysSagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.