Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Moody’s bekräftar Sveriges betyg

Publicerad: 4 mars 2018, 11:21

Riksbanken.

Foto: Sverrir Thór.

Internationella ratinginstitutet Moody‘s har efter en genomgång av den svenska ekonomin och statens finanser bekräftat Sveriges kreditbetyg som Aaa vilket är det högsta betyg Moody‘s ger. Betyget omfattar Sveriges kreditvärdighet som långsiktig gäldenär samt landets förmåga att hedra sina seniora icke-säkerställda skulder.


Ämnen i artikeln:

MoodysRiksbanken

Vidare har Moody‘s bekräftat Sveriges rating som emittent av kortsiktiga kommersiella papper och även där är ratingen den högsta, P-1. Utsikterna för ratingen är stabila vilket innebär att det krävs något extraordinärt för att rubba, och i det här fallet sänka, betyget.

Det framgår av ett pressmeddelande där Moody‘s skriver att man de faktorer som bidrar till att man bekräftar ratingen är den stabila och väldiversifierade svenska ekonomin vars tillväxtpotential bedöms som relativt stark, den låga statsskulden samt de effektiva statliga institutionerna som kan verkställa sina politiska uppdrag samt vara långsiktiga i sitt agerande.

I det sammanhanget lyfter Moody‘s fram Riksbanken samt de försiktighetsåtgärder som de statliga institutionerna har implementerat, ehuru sent i cykeln.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

MoodysRiksbanken

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.