söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Miljardförlust för Rutger Arnhults M2

Publicerad: 24 november 2022, 07:47

Rutger Arnhults ägarbolag M2 gjorde en förlust om 4,3 miljarder kronor under det tredje kvartalet. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Ämnen i artikeln:

SvepetM2 GruppenRutger Arnhult

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


"Förutom stigande räntenivåer har obligationsmarknaden i det närmaste stängt ner, något som innebär väsentligt försämrade möjligheter till finansiering till attraktiva villkor. Tillsammans med stigande inflation har det medfört en generell kursnedgång på aktiemarknaden, och i synnerhet på fastighetsaktier", skriver vd Mia Arnhult i M2-rapportens vd-ord.

Värdeförändringar för M2:s direktägda fastigheter, som står för 16 procent av portföljen, resulterade i nedskrivningar om 450 miljoner kronor i kvartalet.

Resultatandelar i intresseföretag uppgick samtidigt till -2,2 miljarder kronor.

"Ett nyttjandevärde har beräknats avseende intressebolagen vilket resulterat i nedskrivning om 2.024 miljoner kronor för Castellum och för Corem en nedskrivning om 1.307 miljoner kronor", skriver bolaget.

Läs även: Rutger Arnhult: "Det tar längre tid att göra bra affärer"

Tidigare under perioden har nedskrivningar avseende Footway och Rhovac påverkat M2:s resultat med -477 miljoner kronor.

Det stora fokuset kring M2 har annars varit den försäljning av Castellum-aktier som gjordes till Akelius Residential Property den 6 oktober.

Avyttringen avsåg en post motsvarande cirka 12,2 procent av utestående kapital och röster i Castellum, och gjordes till en kontant köpeskilling om cirka 4,6 miljarder kronor.

"Tidigare under året valde vi att öka vårt ägande något i båda våra strategiska fastighetsinnehav Castellum och Corem, då de lägre börskurserna innebar ett fördelaktigt förvärvsläge. Sedan dess har den rådande marknadssituationen gjort att börskurserna fortsatt nedåt, till en nivå där de riskerat påverka M2:s förmåga att fullgöra sina finansiella åtaganden", skriver vd Mia Arnhult om försäljningen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev