Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Måttlig tillväxt i svensk ekonomi

Publicerad: 29 maj 2012, 06:20

Fotograf: Peter Nerström

Konjunkturinstitutets indikator backade något i maj, bygg- och anläggningsverksamhet sjönk mest och ligger nu under det historiska genomsnittet.


Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet sjönk 15 enheter i maj och den ligger därmed under det historiska genomsnittet, för första gången på två år. Orderingången har minskat och bedömningen av orderstockarna är mer negativa. Husbyggarna är återhållsamma i sina förväntningar.

Indikatorn för tillverkningsindustrin steg en enhet. Produktionsutfallet var svagare än väntat men industriföretagen är dock optimistiska och räknar med ökad produktion de närmast kommande månaderna.

Indikatorn för detaljhandeln steg en enhet men ligger fortfarande något under det historiska genomsnittet.

De privata tjänstenäringarna sjönk 10 enheter och den ligger därmed återigen något under det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg drygt en enhet i maj, från 4,7 i april till 5,9. Indikatorn ligger strax över det historiska genomsnittet, vilket indikerar att hushållens syn på ekonomin är något mer positiv än normalt.

Läs Konjunkturinstitutets rapport här

Redaktionen

Källa: Konjunkturinstitutet

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.