Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Marknaden väntade sig mer av JM

Publicerad: 21 april 2015, 13:13

JM:s aktie faller handlöst på börsen på tisdagseftermiddagen sedan bolaget släppt sin rapport för första kvartalet.


Ämnen i artikeln:

JM

JM:s aktie faller handlöst på börsen på tisdagseftermiddagen sedan bolaget släppt sin rapport för första kvartalet. I skrivande stund har aktien fallit med 7,9 procent. Av det fallet kan man enkelt dra slutsatsen att kvartalets resultat, som var en rörelsevinst om 361 miljoner kronor inte enbart var sämre än för motsvarande kvartal ifjol utan också sämre än marknaden väntat sig. Ifjol gjorde man ett rörelseresultat om 391 miljoner för första kvartalet.

JM_skärmdump

Enligt Dagens industris hemsida hade analytiker som SME Direkt kontaktat förväntat sig en rörelsevinst om 434 miljoner kronor och di.se konstaterar att JM:s resultat var sämre än analytikerna väntat sig på alla rader. Huruvida det innebär att JM:s kvartal var dåligt eller om förväntningarna var för högt ställda är dock oklart, och för den delen till viss grad orelevant då en aktiekurs återspeglar förväntningar och det är i sig inget onaturligt att en aktie faller i pris när man inte lyckas leva upp till förväntningarna. Marknadens reaktion kan dock tyckas aningen våldsam, synnerligen när man ser till att JM-aktien ett tag var 11 procent ner jämfört med måndagens stängningskurs.

JM:s balansräkning krympte med 491 miljoner kronor under kvartalet och det egna kapitalet ökade med 91 miljoner vilket innebär att bolaget är mer solitt nu än vad det var vid årsskiftet och generellt indikerar rapporten att bolaget står bra. Tonen i samtliga kommentarer är positiv och riskbilden har enligt bolagets egen utsago inte ändrats.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.