Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Magnolia vänder till förlust

Publicerad: 24 oktober 2018, 06:40

Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Bostadsutvecklaren Magnolia vänder till en förlust i det tredje kvartalet efter att kostnaderna ökat. Aktien faller till den lägsta nivån på tre år efter beskedet.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Bostadsutvecklaren Magnolia vänder till en förlust i det tredje kvartalet efter att kostnaderna ökat. Aktien faller till den lägsta nivån på tre år efter beskedet och drar med sig en del andra bostadsbolag i fallet.

Rörelseförlusten uppgick till 10 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med rörelsevinsten på 8 miljoner under motsvarande period förra året.

–Produktions- och driftskostnaderna har under tredje kvartalet påverkats av en stigande kostnadsmassa samt av en lägre beläggningsgrad inom projekten för anställda under semesterperioden, skriver Magnolia i rapporten.

Vidare har finansieringskostnaderna ökat till följd av en högre genomsnittsränta. Antalet sålda bostäder ökade dock till 247 i det tredje kvartalet från fjolårets 224.

Aktien faller 8 procent efter rapporten och handlas på den lägsta nivån sedan i oktober 2015.

Ännu sämre går det för problemtyngde Prime Living, som faller 10 procent och handlas nära historiska bottennivåer. Oscar Properties aktie har under förmiddagen noterat ett nytt bottenrekord och handlas i skrivande stund ner 4 procent.

Bonava stiger däremot efter dagens kvartalsrapport.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.