Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Magnolia till börsen

Publicerad: 6 maj 2015, 02:25

Stockholmsbörsen kommer under sommaren att få ytterligare ett tillskott i sin samhällsbyggnadsfamilj då Magnolia Bostad nu har meddelat att man under juni månad siktar på att lista sina aktier på First North.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadStockholmsbörsen

Stockholmsbörsen kommer under sommaren att få ytterligare ett tillskott i sin samhällsbyggnadsfamilj då Magnolia Bostad nu har meddelat att man under juni månad siktar på att lista sina aktier på First North. Magnolia Bostad är ett bostadsutvecklingsbolag som utvecklar såväl hyresrätter som bostadsrätter, främst i storstadsregionerna.

Enligt ett pressmeddelande är syftet med börsnoteringen att ge bolaget en ökad finansiell styrka för att utöka sin projektportfölj de kommande åren. Vidare vill man stärka sina förutsättningar på penningmarknaden och profilera bolaget bland allmänhet och kunder. Den nuvarande huvudägaren, Holmström Fastigheter AB, kommer att förbli en stor ägare men säljer dock en del av sitt innehav i samband med börsnoteringen och kommer dessutom att späda ut sin makt då man emitterar nya aktier.

Erbjudandet till allmänheten och institutioner kommer med andra ord att vara en kombination av en nyemission och försäljning av befintliga aktier som ägs av Holmström Fastigheter.

Pareto Securities kommer att agera Sole Manager och Bookrunner.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Magnolia Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.