Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Lyft för Vasakronan efter högre aktivitet på hyresmarknaden

Publicerad: 9 juli 2021, 13:46

Visionsbild över området Lilla Bommen med nya Hisingsbron i Göteborg, som utvecklas av Vasakronan.

Montage: Tomorrow, Gustav Kaiser

Vasakronan levererar starka siffror för halvåret och ökar hyresintäkterna. ”Vi ser en högre aktivitet på hyresmarknaden. Det som efterfrågas är effektiva kvadratmetrar i bra lägen”, säger bolagets vd Johanna Skogestig i rapporten.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterJohanna Skogestig

Kontorsfrågan är högaktuell även när Vasakronan släpper sin delårsrapport, och det är framför allt utformningen av kontoret som har ökat i betydelse. Att allt fler verksamheter nu ser över sitt lokalbehov med fokus på effektivitet och attraktivitet, spelar enligt ledningen bolaget rakt i händerna.

– Vi ser en högre aktivitet på hyresmarknaden. Det som efterfrågas är effektiva kvadratmetrar i bra lägen, vilket syns både i de nyuthyrningar och omförhandlingar vi gjort under kvartalet. De lägen som vi erbjuder kommer att vara vinnare även framöver, säger bolagets vd Johanna Skogestig i rapporten. 

Läs även: Fabege ser ökad efterfrågan på större kontorsytor 

Under perioden har fastighetsvärdet ökat till 170 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent mer än tidigare. Bolaget har tecknat nyuthyrningar motsvarande 41 000 kvadratmeter, varav 3 800 består av butiker och restauranger. 

– Det är ett uttryck för en stark efterfrågan på fastigheter generellt, men vi ser också en positiv effekt från våra projektfastigheter där avtal tecknats för 57 miljoner kronor. 

Att efterfrågan ökat märks enligt henne tydligt i bolagets starka resultat och ökade intäkter. 

– Med vårt erbjudande, produkter och lägen, samt vår kunskap, möter vi väl kundernas förändrade behov, säger Johanna Skogestig. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.