Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

LREC byter namn och förbereder ny fond

Publicerad: 12 januari 2016, 04:30

Louise Richnau.

Foto: Leimdörfer.

LREC, eller Leimdörfer Real Estate Capital som bolaget formellt hetat, byter namn och kommer framgent att heta Brunswick Real Estate Capital. Samtidigt meddelar man att man förbereder för ytterligare en fond för finansiering av fastighetsaffärer.


Ämnen i artikeln:

Brunswick Real Estate

LREC, eller Leimdörfer Real Estate Capital som bolaget formellt hetat, byter namn och kommer framgent att heta Brunswick Real Estate Capital. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. Samtidigt meddelar man att man förbereder för ytterligare en fond för finansiering av fastighetsaffärer.

Sedan LREC startades har Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC gemensamt bildat Brunswick Real Estate och namnbytet är ett led i att stärka det nya varumärket och som Peter Leimdörfer, vd för paraplybolaget Brunswick Real Estate, konstaterar så är det också ett sätt att undvika förvirring om investmentbanken Leimdörfer och finansieringsverksamheten. Den befintliga fonden Leimdörfer Real Estate Capital I byter även den namn till Brunswick Real Estate Capital I.

Vidare har bolaget nu en ny fond i pipeline och förberedelser för denna pågår. Liksom den befintliga fonden, kommer den nya att erbjuda säkerställd bottenfinansiering för fastighetsaffärer. Den första fonden stängdes i mars 2015 och har bland annat finansierat engelska Revcaps köp av Orminge Centrum och Rotebro Handel från Atrium Ljungberg. Brunswick Real Estate Capital är registrerat i Luxemburg och fonderna står under Luxemburgs finansinspektions tillsyn.

I en kommentar fastslår Louise Richnau, vd för Brunswick Real Estate Capital Advisory att yieldspreaden (skillnaden mellan låneränta och direktavkastning) på den nordiska fastighetsmarknaden fortfarande är hög och likviditeten på marknaden likaså.

– Dessa faktorer, i kombination med restriktiva utlåningsvillkor från traditionella kapitalkällor, innebär att vi har sett en stor efterfrågan från investerare efter investeringsalternativ med låg risk och låg volatilitet samtidigt som aktörerna på fastighetsmarknaden söker nya finansiärer.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Brunswick Real Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.