torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Logisteas vd: Bolaget “ser billigt och attraktivt ut”

Publicerad: 18 september 2023, 09:23

Logisteas vd Niklas Zuckerman.

Logisteas vd Niklas Zuckerman spår att logistik- och fastighetsbolaget Logistea kommer ha ett fastighetsvärde uppgående till över 10 miljarder kronor om ett år. Vidare gav han uttryck för att bolaget i dag är för billigt.

Ämnen i artikeln:

SvepetLogistea

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Det sade han på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium på måndagen.

Vd:ns prognos går att jämföra med nuvarande fastighetsvärde på cirka 5 miljarder kronor och bolagets uttalade mål om ett fastighetsvärde som överstiger 15 miljarder kronor vid utgången av 2024.

"5 miljarder är för litet i en noterad miljö", konstaterade han och uppgav att bolaget för närvarande tittar intensivt på samgåenden och strukturaffärer – både i Sverige och i Norden.

Läs mer: LISTA: Fastighetsbolagens nyemissioner

Den nyemission på 430 miljoner kronor som Logistea nyligen aviserade görs för att täcka obligationsförfall på 380 miljoner kronor. Niklas Zuckerman är samtidigt öppen för att ytterligare emissioner kan behövas om bolaget ska nå sina tillväxtmål.

"Det kan krävas ytterligare 1–2 nyemissioner för att vi ska kunna växa på riktigt", sade han.

Niklas Zuckerman lyfte även ägarstrukturen i bolaget där SBB-grundaren Ilija Batljan i somras sålde sin andel i bolaget till Slättö som kommit in som ny största ägare.

"Skillnaden är att både Slättö, Nordika och AP4 har köpt in sig på premissen att vi ska fortsätta växa", sade Logisteas vd om ägarstrukturen i bolaget.

Trots bolagets ambitiösa tillväxtplaner så handlas bolaget till en tydlig rabatt, och substansrabatten är i dag närmare 51 procent – för högt enligt Logisteas vd.

"Jag tycker att det ser attraktivt och billigt ut. Nu gäller det att bevisa oss", sade Nicklas Zuckerman om bolagets värdering, och pekade på att han tecknat aktier i bolagets emission.

"Vi har en resa framför oss att bevisa nyckeltalen. Men vi tycker att vi ska handlas i paritet med våra peers", sade Logisteas vd vidare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev