Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ljummet mottagande för Prime Living

Publicerad: 18 december 2014, 14:47

Ytterligare ett fastighetsbolag finns nu på börsen sedan Prime Livings vd Jan Severa ringde in börshandeln på torsdagen. Bolaget noterade en preferensaktie på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North men i samtal med Fastighetsnytt konstaterar Jan Severa att man under nästa år avser notera en stamaktie, även den på First North.


Ämnen i artikeln:

OMXPrime Living

Prime Livings aktie, kortnamn PRIME PREF B, hade teckningskursen 100 kronor och det första avslutet, öppningskursen, efter att man noterats gick på 90 kronor per aktie. Aktien repade sig dock snabbt och handlades med några få undantag till just teckningskursen under första förmiddagen. I skrivande stund ligger aktien på 97 kronor och handeln kännetäcknas av små volymer, ovanligt små med tanke på att det är första dagen. Det är inte vanligt med stora svängningar i preferensaktiers kurser då marknaden som regel är informerad om aktiernas direktavkastning vilket indikerar att marknadens intresse för Prime Living är relativt ljummet.

Prime Living har 1,3 miljoner preferensaktier utestående vilket innebär att man före emissionskostnader reste 130 miljoner kronor i kapital och enligt vd ska man använda pengarna för att bygga 1 000 studentbostäder.

– Vi har en kraftig expansion framför oss. Hittills har vi legat på cirka 100 lägenheter per år så vi behöver baskapital för att få med oss banker och investerare, säger Jan Severa.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMXPrime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.