Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Lennart Sten: Catena-pengarna stärker likviditeten

Publicerad: 5 september 2019, 09:26

Lennart Sten.

Foto: Fastighetsägarna.

Styrelseordföranden i CLS Holdings pekar på två anledningar till att det var rätt att sälja sina aktier i Catena.


Ämnen i artikeln:

CLS HoldingsLennart StenGustaf HermelinCatena Fastigheter

Catenas aktie har stigit kraftigt på börsen de senaste åren och likviditeten i aktien likaså och dessa två faktorer låg till grund för CLS Holdings beslut att sälja sina aktier tidigare i veckan. Det säger Lennart Sten, styrelseordförande i det svensk-engelska bolaget till Fastighetsnytt.

– Det har aldrig varit någon kärnverksamhet för oss att äga en intressepost i ett annat fastighetsbolag, säger han.

Lennart Sten säger vidare att genom försäljningen befriar CLS Holdings pengar som kan användas till investeringar på bolagets kärnmarknader som är England, Tyskland och Frankrike.

– Genom denna försäljning stärker vi likviditeten i bolaget och pengarna kan användas till andra fastighetsförvärv.

För något år sedan sålde man sitt innehav i Sundsvallsbaserade NP3 och efter försäljningen av Catena-aktierna har CLS i princip inga intressen kvar i Sverige, enligt styrelseordföranden. Bolaget har dock en stark svensk prägel med svensk huvudägare i form av Sten Mörtstedt, ordföranden Lennart Sten och vd Fredrik Widlund.

Gustaf Hermelin är ordförande i Catena. Foto: Catena.

Fastighetsnytt har även sökt Gustaf Hermelin, ordförande för Catena, för kommentar om CLS sorti och i ett sms skriver han att det har varit givande och kul att ha med CLS i bolaget under alla år men att innehavet legat utanför deras primära fokus som varit helägda fastigheter.

– Affären ökar ju vår free float så den är i grunden positiv och man kan även konstatera att det finns ett stort intresse för aktien, säger Gustaf Hermelin.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.