Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Länsförsäkringar om Vonovia-affären: “Kul för oss”

Publicerad: 24 september 2019, 10:37

Peter Norhammar, fondförvaltare på Länsförsäkringar Fonder

Hemblas ny huvudägare Vonovia välkomnas av Länsförsäkringar Fonder, som dock räknar med att vara kvar som minoritetsägare även om Vonovia skulle lägga ett bud på hela bolaget. Det säger Peter Norhammar, fondförvaltare på Länsförsäkringar, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarVonoviaHembla

Hemblas ny huvudägare Vonovia välkomnas av Länsförsäkringar Fonder, som dock räknar med att vara kvar som minoritetsägare även om Vonovia skulle lägga ett bud på hela bolaget. Det säger Peter Norhammar, fastighetsfondförvaltare på Länsförsäkringar, till Fastighetsnytt.

Länsförsäkringar Fonder har ökat sitt innehav i Hembla under året och kontrollerar nu 4,6 av kapitalet och 3,6 av rösterna enligt de senaste uppgifterna från ägartjänsten Holdings.

– Vi välkomnar Vonovia som nya huvudägare mot bakgrund av att de har varit väldigt duktiga på bostäder, såväl inom förvaltning, som renovering och utveckling, i Tyskland i väldigt många år. Dels har de skapat bra bostäder för de som bor i dem och dels har de skapat bra aktieägarvärde, säger Peter Norhammar till Fastighetsnytt.

– Jag antar att de ser liknande förutsättningar i Sverige och att de kommer liknande affärsupplägg här. Då har vi goda förhoppningar om att man kommer kunna driva på det här bolagets utveckling på ett bra sätt. Det känns kul för oss.

Vonovia betalade 215 kronor per aktie när man köpte motsvarande 61 procent av kapitalet och 69 procent av rösterna från amerikanska Blackstone. Om köpet godkänns av berörda konkurrensmyndigheter så blir Vonovia tvungna att lägga ett budpliktsbud på resterande aktier. Länsförsäkringar ger dock inte intrycket av att vara särskilt sugna på att sälja sin andel.

– Vi tycker att det här bolagets substansvärde per aktie växer så pass snabbt så jag tror inte vi kommer behöver vänta särskilt många månader för att det här priset kommer framstå som ett ganska lågt pris, så vi har ingen anledning att skyndsamt sälja våra aktier. Vi tycker fortfarande att det finns en god uppsida i aktien från nivån 215 kronor per aktie, säger Norhammar.

Hemblas aktie har handlats nära 215 kronor sedan Vonovias förvärv tillkännagavs på måndagen.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.