fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Länsförsäkringar och Ica positiva till budet på Hemfosa

Publicerad: 4 december 2019, 14:24

Peter Norhammar, fondförvaltare på Länsförsäkringar Fonder

Länsförsäkringar Fastighetsfond och Ica-handlarnas Förbund, som tillsammans kontrollerar 7,6 av rösterna i Hemfosa, är positivt inställda till SBB:s bud på bolaget.

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSBB Fastigheter

Länsförsäkringar Fastighetsfond och Ica-handlarnas Förbund, som tillsammans kontrollerar 7,6 av rösterna i Hemfosa, är positivt inställda till SBB:s bud på bolaget.

Det skriver SBB i ett pressmeddelande.

I mitten av november lade SBB ett bud på Hemfosa. Ambitionen är att bygga upp det största bolaget inom social infrastruktur med samhällsfastigheter i Norden.

Både Länsförsäkringar och Ica har nu meddelat att deras bedömning är att budet är attraktivt och att de därför avser att acceptera. De har dock inte förbundit sig genom avtal eller liknande.

– Vi stödjer budet och ser det som positivt för fastighetssverige att det skapas ett större noterat bolag med hög exponering mot lågrisktillgångar som samhällsfastigheter utgör, säger Peter Norhammar på Länsförsäkringar Fastighetsfond enligt pressmeddelandet.

Länsförsäkringar Fastighetsfond innehar 5,9 av rösterna i Hemfosa och Ica 1,7 procent.

Ica-handlarnas Förbund är sen tidigare aktieägare i SBB och äger cirka 0,3 procent av aktierna och 0,1 procent av rösterna. Genom att acceptera budet utökar de enligt pressmeddelandet sitt engagemang som långsiktig institutionell ägare i SBB med en exponering mot samhällsfastigheter i Norden.

Sista dag att acceptera budet är den 20 december.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev