Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Lanserar grönt obligationsprogram

Publicerad: 22 April 2016, 05:18

Fabeges ekonomi- och finanschef Åsa Bergström

Foto: NP3.

Fabege har lanserat ett grönt MTN-program där man avser emittera obligationer för finansiering av hållbara investeringar


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege har lanserat ett grönt MTN-program där man avser emittera obligationer för finansiering av hållbara investeringar, vilket kan omfatta allt från miljöeffektivisering av äldre byggnader till bygget av nya hållbara fastigheter. MTN-programmets rambelopp är 2 miljarder kronor. En transaktion inom ramarna för det nya programmet väntas kunna ske under innevarande kvartal.

Enligt ett pressmeddelande kommer Fabege att erbjuda investerare att delta i finansiering av utvalda hållbara fastigheter via obligationer om emitteras under programmet. Det är framtaget i samarbete med Handelsbanken och MSA och de gröna villkoren i programmet har granskats av Sustainalytics. Handelsbanken och Swedbank är återförsäljare för programmet.

Fabege är en av ägarna till Nya Svensk Fastighetsfinansiering som för inte så länge sedan lanserade en grön plattform för sina ägare men enligt Åsa Bergström, CFO och vice vd på Fabege, kommer man att på egen hand emittera obligationerna under det nya programmet. Till skillnad från Nya SFF är obligationerna inom det nya programmet icke säkerställda.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.