Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Långsammare återhämtning men ingen ny recession

Publicerad: 16 Augusti 2011, 21:00

Långsammare återhämtning men ingen ny recession I sin senaste rapport, Global Konjunktur- och Struktur, har Swedbank reviderat ned prognosen för den globala BNP-tillväxten till 3,8 procent (4,1)…


Ämnen i artikeln:

Cecilia Hermansson

Källa: Pressmeddelande Swedbank

Långsammare återhämtning men ingen ny recession

I sin senaste rapport, Global Konjunktur- och Struktur, har Swedbank reviderat ned prognosen för den globala BNP-tillväxten till 3,8 procent (4,1).

Det råder ingen tvekan om att framtidstron försvagats världen över – med börsfall i spåren av ökad konjunktur- och skuldoro. De som anser att ingenting har hänt bortser från psykologins och politikens effekter på ekonomin, skriver Swedbanks Ekonomiska sekretariat i sin senaste globala konjunkturprognos.

Sedan Swedbanks vårprognos har den ekonomiska tillväxten i främst USA, men på senare tid även i Eurozonen, dämpats. Turbulensen på de finansiella marknaderna har tilltagit och förtroendet sjunker. Swedbank har reviderat ned den globala BNP-tillväxten till 3,8 procent för i år (från tidigare 4,1 procent) och bedömer att den dröjer sig kvar strax under 4 procent 2012 och 2013.

– Vårt huvudscenario som vi ger en sannolikhet på sextio procent inkluderar inte en ny global recession likväl en långsammare återhämtning i de utvecklade länderna till följd av budgetåtstramning. Både ekonomisk och politisk utveckling karaktäriseras av ett ”hanka sig fram” förlopp. Tillväxtländerna drar världsekonomin, förklarar Swedbanks chefekonom Cecilia Hermansson.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Cecilia Hermansson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.