Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Långivare kan påverkas av D. Carnegie-affär

Publicerad: 20 oktober 2016, 09:52

Skulle Blackstones budpliktsbud på D. Carnegie & Co. bli framgångsrikt, det vill säga så att den amerikanska fondjätten får in tillräckligt stor andel av bolaget för att kunna ta över det helt och tvångsinlösa aktier, talar mycket för att fastighetsbolagets långivare får sig en törn.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHemblaSwedbank

Skulle Blackstones budpliktsbud på D. Carnegie & Co. bli framgångsrikt, det vill säga så att den amerikanska fondjätten får in tillräckligt stor andel av bolaget för att kunna ta över det helt och tvångsinlösa aktier, talar mycket för att fastighetsbolagets långivare får sig en törn. Det rapporter Dow Jones Newswires och citerar Swedbank.

Banken konstaterar att investerare av Blackstones karaktär tenderar att öka den finansiella hävstången (skuldsättningen) i bolag som de köper in sig i, vilket per definition skulle underminera befintliga långivare men som Swedbank påpekar skulle långivarna kunna undvika det genom att aktivera säljoptioner på grund av kontrollbyte i fastighetsbolaget.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.