Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Lägre vinst än väntat för JM

Publicerad: 1 Februari 2019, 13:57

Johan Skoglund är vd på JM

JM:s rörelsevinst minskade mer än väntat i det fjärde kvartalet men antalet sålda bostäder ökade i Stockholm och bolaget höjer utdelningen.


Ämnen i artikeln:

JM

JM:s rörelsevinst minskade mer än förväntat i det fjärde kvartalet men antalet sålda bostäder ökade på den viktiga Stockholmsmarknaden och bolaget höjer utdelningen.

Rörelseresultat landade på 443 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Väntat var en vinst om 518 miljoner kronor enligt en enkät med 5 deltagare som gjorts av Refinitiv.

–Vi summerar ett utmanande år på vissa av våra huvudmarknader samtidigt som jag är mycket nöjd med utvecklingen för JM utifrån rådande marknadsförutsättningar, skriver Johan Skoglund i vd-ordet

JM sålde 286 bostäder i Stockholm i det fjärde kvartalet, vilket var en ökning från 223 bostäder i det tredje kvartalet. Det är även en ökning jämfört med det fjärde kvartalet 2017, då 197 bostäder såldes.

Utdelningen höjs till 12 kronor från 11 kronor, vilket står i kontrast mot NCC:s besked tidigare i veckan om en halverad utdelning.

Enligt Johan Skoglund har bolaget en stark balansräkning som ger handlingsfrihet.

–Den starka balansräkningen och stabiliteten i vår affär innebär också att styrelsen föreslår en höjd utdelning till våra aktieägare, skriver han.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.