Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Låga räntor gynnar kassaflöden

Publicerad: 4 september 2012, 09:13

Hålls räntan låg framöver kommer det att gynna fastighetsbolagens kassaflöden och kan därutöver indikera högre utdelningar under våren.


Ämnen i artikeln:

Alfred Berg

Hålls räntan låg framöver kommer det att gynna fastighetsbolagens kassaflöden och kan därutöver indikera högre utdelningar under våren. Det menar Gunnar Lindberg, fondförvaltare på Alfred Berg. I ett samtal med Nyhetsbyrån Direkt säger Lindberg, som ansvarar för bolagets Fastighetsfond Norden och Länsförsäkringar Fastighetsfond, sig ha en positiv inställning till fastighetsaktier.

”Vi har sett ett större intresse under sommaren då fler aktörer börjar upptäcka att det är ett bra alternativ och en naturlig del i en portfölj. Framför allt är det large cap-förvaltare, som tidigare tyckt att sektorn varit för liten, som upptäcker att man måste titta på fastighetssektorn. Om man som investerare jämför alternativen, med utdelning på obligationsmarknaden eller annat, är fastighetsbolagen ett fortsatt bra alternativ”, säger han till Direkt.

Bland aktier som han är positiv till nämner Gunnar Lindberg Balder och Sagax samt Atrium Ljunberg och Fabege.

Redaktionen

Källa: Telegram från Nyhetsbyrån Direkt

Ämnen i artikeln:

Alfred Berg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.