Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kynikos stänger sin korta position i JM

Publicerad: 12 september 2013, 04:59

Tre större transaktioner med JM-aktien ägde rum sent på onsdagseftermiddagen.


Ämnen i artikeln:

JMOMX

I samtliga var det Carnegie som mäklade aktierna inbördes, det vill säga att Carnegie står både som säljare och köpare för kunders räkning, och det totala antalet aktier som mäklades i de tre transaktionerna var 750 000. Det motsvarar 0,94 procent av kapitalet i bolaget.

Den största av de tre transaktionerna, i vilken en halv miljon aktier bytte händer, ägde rum klockan 16:27 och nästa ägde rum 9 minuter senare. I den bytte 175 000 aktier ägare. Klockan 16:39 registrerades sedan den tredje transaktionen, där 75 000 aktier bytte ägare. Samtliga transaktioner var till aktiekursen 190,5 kronor per aktie vilket innebär att aktier för sammanlagt 142,9  miljoner kronor bytte ägare.

Aktiviteten i handeln med JM:s aktie har varit stor denna vecka och aktien har stigit rejält. Den största blankaren i bolaget, Kynikos Associates, har som Fastighetsnytt rapporterat minskat sin korta position och noterbart är att igår meddelade Kynikos att man minskat korta positionen ytterligare, från 1,5 procent av kapitalet till 1,14 procent. Det meddelandet kom dock innan de tre stora affärerna ägde rum men huruvida Kynikos senare under dagen minskat sin position ännu mer är i nuläget oklart.

Uppdaterad klockan 15:38: På torsdagseftermiddagen bekräftades det att Kynikos har stängt sin korta position. Bolaget har alltså ingen kort position i JM längre.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JMOMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.