Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kvalitena ny ägare i Apikal

Publicerad: 4 december 2017, 10:18

Strukturinvest säljer alla sina aktier i dotterbolaget Apikal Fastighetspartner till Kvalitena. “Bolaget kommer att dra stor nytta av den kunskap och det nätverk det innebär att få in Kvalitena som ägare”, säger Martin Fredriksson.


Ämnen i artikeln:

Apikal FastighetspartnerFastighetsaktierKvalitena fastigheter

Strukturinvest säljer alla sina aktier i dotterbolaget Apikal Fastighetspartner till Kvalitena.

– Genom affären skapas bättre förutsättningar för Apikal att kunna bredda sitt erbjudande och öka utgivningen av fastighetsobligationer för att möta den växande efterfrågan som vi ser från såväl investerare som låntagare. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Apikal och Kvalitena, säger Thomas Olsson, vd i Strukturinvest, i ett pressmeddelande

Apikal tillhandahåller lånekapital för fastighetstransaktioner i Norden och huvudinriktningen är delfinansiering av kommersiella fastigheter inom handel, kontor, lager och logistik, lätt industri eller blandad användning. På fyra år har bolaget emitterat 9 obligationer med över en miljard i utlånat lånekapital till fastighetsbolag i Sverige. Innan förvärvet har bolaget två anställda med kontor i Stockholm.

– Affären är ett logiskt steg i rätt riktning för Apikal. Bolaget kommer att dra stor nytta av den kunskap och det nätverk det innebär att få in Kvalitena som ägare, säger Martin Fredriksson, verkställande direktör i Apikal, i ett pressmeddelande.

Han kommer att kvarstå både som aktieägare och som bolagets vd.

Kvalitena har utvecklats till ett fastighetsinriktat investmentbolag genom noteringen av de tidigare dotterbolagen D. Carnegie & Co och Stendörren Fastigheter, och har även innehav i såväl onoterade som noterade industri, produktion och finansbolag via dotterbolaget Kvalitena Industrier.

Affären beräknas slutföras före årsskiftet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.